INTEMPESTUS-LARP

Aloittelijaystävällinen liveroolipeli

Hahmot

Tässä pelissä on yhteensä 42 vapaasti haettavaa pelaajahahmoa. Voit hakea ilmoittautumisessa mitä vain sinua kiinnostavia hahmoja riippumatta siitä, minkä ikäinen, näköinen tai sukupuolinen olet, tai oletko koskaan hahmosta tai sen lähdemateriaalista kuullutkaan. Hahmotoiveita ei tarvitse myöskään missään tapauksessa rajoittaa sen mukaan, tunteeko hahmon aikakauden historiaa tai kykeneekö jäljittelemään tietyn vuosisadan pukeutumistyyliä. Kaikki hahmot voi pelata nykyaikaisessakin asussa ja kaikki heidän kannaltaan oleellinen historiatieto tullaan kirjoittamaan hahmoprofiileihin. Pelin henkenä ovat multifandom ja eri ajoista kotoisin olevien ihmisten sekamelskainen kohtaaminen, ei vakavasti otettava historian elävöittäminen. Hahmokirjoittajatkin ottavat tarvittaessa taiteellisia vapauksia historiallisista faktoista kirjoittaessaan hahmoja. Hahmoja voi myös hakea täysin riippumatta näiden ammateista tai muista erityistaidoista.

Hahmojen lyhytkuvaukset antavat pienen vilkaisun siihen, millaisesta hahmosta on kyse ja minkätyylisiä teemoja on odotettavissa, jotta voit lisätä hahmotoiveita ilmoittautumiseesi. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei lyhytkuvaus kerro koko pelisisältöä, eikä kerro koko totuutta hahmosta. Siksi painotammekin hahmojaossa ilmottautumisessa kertomiasi sisältötoiveita hahmotoiveiden yli. Et siis välttämättä saa juuri toivomaasi hahmoa, vaan pikemminkin toivomasi pelisisällön.

Intempestuksessa ja Epel Larpin peleissä yleensäkin crossaaminen eli omasta sukupuolesta poikkeavan hahmon pelaaminen on aivan tavallista, eikä siitä kannata ottaa paineita suuntaan tai toiseen. Hakijoiden sukupuolijakauma ja toiveet eivät nimittäin aina vastaa hahmojakaumaa, joten on hyvin kätevää, jos osa hakijoista voi pelata minkä sukupuolista hahmoa tahansa. Kaikki eivät kuitenkaan mielellään pelaa kuin tietyn sukupuolisia hahmoja, ja sekin on täysin ok, voit kertoa toiveesi ilmoittautumisessa.

Hahmojen lyhytkuvaukset

Naishahmot:

Angelica Schuyler f, 27
Kotipaikka ja -aika: Yhdysvallat, 1777
Lähdemateriaali: Hamilton – An American Musical
Kirjoittaja: Matilda M.
Pelaaja: Susanna M.

Britannian siirtomaaisännyyden aikaisesta New Yorkista kotoisin oleva Angelica pisti heti töpinäksi huomattuaan siirtyneensä aikaan, jossa nainenkin saattoi opiskella ja olla yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän suoritti ripeällä tahdilla sosiaalitieteiden tutkinnon ja jäi Lontooseen asumaan, bloggaamaan ja tekemään työtä menneisten yhteiskunnallisen integraation hyväksi suoritettuaan siellä maisterivaiheen opintonsa. Angelica on äärimmäisen karismaattinen ja nopeaälyinen keskustelija, joka onnistuu säilyttämään salonkikelpoisuuden silloinkin, kun aiheena on hänen suuri intohimonsa, moderni tasa-arvo. Angelica on antanut kuulua joka suunnalle olevansa vain ystäviä maanmiehensä ja aikalaisensa Alexander Hamiltonin kanssa, mutta mitenkähän on George Warlegganin laita? Juttu luistaa heillä kummallisen hyvin ottaen huomioon, että entisenä orjanomistajana George ei ehkä jaa Angelican tasa-arvokäsityksiä.

Anya f, 17
Kotipaikka ja -aika: Venäjä, 1926
Lähdemateriaali: Anastasia (animaatio, 1997)
Kirjoittaja: Annu H.
Pelaaja: Anna T.

Anya on rempseä poikatyttö, joka riehakkuudestaan huolimatta toimii isosiskon kaltaisena monelle vastaanottokeskuksen nuorelle. Orpona kasvanut Anya on tottunut sopeutumaan, mikä näkyy myös nopeana mukautumisena keskuksen laitosmaisiin rutiineihin. Viime aikoina tytön levottomuus on tosin yltynyt ajoittain jopa kapinoimiseksi, ja Anya onkin löytynyt yhä useammin rauhoittumasta keskuksen psykologin, Dwight Enysin luota. Poikaystävä D’Artagnan ja parhaat ystävät Tooru ja Lara Jean yrittävät parhaansa pitää tyttöä poissa jekkuilusta, mutta etenkin D’Artagnanin kanssa suunnitellut seikkailut saavat tytön turhautumaan keskuksessa oloon. Tytön on kuultu myös keskustelevan Pariisin-matkasta pahamaineisen naistenmiehen, Barney Stinsonin kanssa, onkohan poikaystävä tietoinen moisesta vai harkitseeko tyttö karkaamista keikaroijan matkaan?

Brienne Tarth f, 32
Kotipaikka ja -aika: Rooman valtakunta antiikissa, 48 eaa
Lähdemateriaali: Game of Thrones (televisiosarja)
Kirjoittaja: Emmi S.
Pelaaja: Henna K.

Vakava ja asiallinen, sekä lojaali ja oikeudentuntoinen Brienne siirtyi nykyaikaan menneisenä neljä vuotta sitten, ja on sen jälkeen suurella tarmolla ja päättäväisyydellä sopeutunut nyky-yhteiskuntaan. Nainen kouluttautui poliisivoimiin, vaikka onkin sittemmin työssään joutunut kohtaamaan paljon menneisvihaa niin ulkomaailmassa kuin poliisitalon sisälläkin. Vaikka Brienne on sopeutunut vastaanottokeskuksen ulkopuolelle, hän on silti edelleen tiiviissä yhteydessä keskukseen. Nainen pitää muun muassa kerhoa eläköityneille upseereille. Hänellä lienee siis jotain omaakin taistelukokemusta..?

Catherine Willows f, 42
Kotipaikka ja -aika: nykyajan Yhdysvallat
Lähdemateriaali: CSI: Crime Scene Investigation
Kirjoittaja: Matilda M.
Pelaaja: Mari V.

Catherine on yksi niistä, jotka pyrkivät tutkimustyöllä ymmärtämään uutta ja käsittämätöntä aikamatkustusilmiötä, eikä hän keskuksella työskennellessän paljon turhia pulinoi, mutta hänen tiedetään siirtyneen Yhdysvalloista rikospaikkatutkijan hommista Britanniaan kaksi vuotta sitten tyttärensä mystisen katoamisen järkyttämänä. Catherinen itsevarmuus ja asiallisuus säilyvät silloinkin, kun hän keräilee veri- ja DNA-näytteitä hämmentyneiltä menneisiltä, mutta hän selvästi mielellään kuuluu keskuksen työntekijöiden muodostamaan porukkaan ja selittää kärsivällisesti, jos jotakuta askarruttavat modernin tieteen konseptit.

Claire Fraser f, 44
Kotipaikka ja -aika: Englanti, nykyaika
Lähdemateriaali: Outlander (televisiosarja, sekä Diana Gabaldonin romaanit)
Kirjoittaja: Emmi S.
Pelaaja: Tanja R.

Claire on hyvin valmissanainen, itsepintainen ja päättäväinen englantilainen nainen, joka pitää oman henkilökohtaisen elämänsä tiukasti itsellään. Ammatillisesti Claire on kouluttautunut lääkäriksi, ja erikoistunut kirurgiaan. Tästä huolimatta jokin (ehkä itsepäisyys, nainen itse vitsailisi) on ajanut tohtori Fraserin pitämään klinikkaa vastaanottokeskuksessa leikkaussalissa operoimisen sijaan. Hänen kanssaan ei tunnetusti tarvitse arkailla minkään sortin terveydellisen ongelman edessä, sillä naisen tiedetään jopa aiheuttaneen pahennusta menneisten keskuudessa neuvomalla heitä hyvin suorasanaisesti muun muassa ehkäisyssä. Claire on 14-vuotiaan tyttärensä Briannan yksinhuoltaja. Dwight Enys ja Claire vaikuttaisivat olevan hyviä ystäviä keskenään, jopa niin hyviä, että he saapuvat usein keskukselle yhdessä.

Fallon Carrington f, 30
Kotipaikka ja -aika: Nykyaika, Yhdysvallat
Lähdemateriaali: Dynastia (2017 TV-sarja)
Kirjoittaja: Anni A-V.
Pelaaja: Petra R.

Fallon Carrington tietää olevansa kaunis ja älykäs nuori nainen, ja pitää huolen siitä että kaikki muutkin tietävät. Nainen ei hyväksy kieltävää vastausta, ja yleensä tekee juuri niin kuin tahtoo, piittaamatta siitä kuinka monta ihmistä joutuu manipuloimaan tai satuttamaan matkan varrella. Monet saattavat tietää Fallonin isän Blake Carringtonin ainakin nimeltä, onhan mies yksiä maailman rikkaimpia ihmisiä. Lisäksi monet uutisia seuranneet ovat varmasti kuulleet että noin vuosi sitten isän ja tyttären välit menivät poikki ja Fallon jätti sekä perheen että isänsä yrityksen näyttävästi. Nyt nainen on saapunut vastaanottokeskukselle “bisnespuuhissa”, ja sekä hän että Brian Kinney ovat aktiivisesti yrittäneet värvätä menneisiä työntekijöikseen. Kaikkien mielestä Fallonilla ei kuitenkaan ole puhtaat jauhot pussissa näiden sopimusten kanssa…

Inej Ghafa f, 17
Kotipaikka ja -aika: Amsterdam, 1913
Lähdemateriaali: Six of Crows (kirjasarja)
Kirjoittaja: Anni A-V.
Pelaaja: Maria A.

Inej vaikuttaa monen mielestä vähän hiljaiselta ja varautuneelta tytöltä, mutta täysin luotaantyöntävä hän ei ole, toisin kuin ystävänsä Kaz. Jos nuorelle naiselle vain uskaltaa mennä juttelemaan, voi huomata että hän on itse asiassa ihan kohtelias ja jopa miellyttävä. Inejin menneisyys on selkeästi ollut rankka, eikä hän mielellään puhu elämästään ennen nykyaikaan siirtymistä, mikä tapahtui puolitoista vuotta sitten. Monet ovat kuitenkin huomanneet että Inej ja Sarah Moffat vaikuttavat siltä kuin olisivat tunteneet toisensa kauemminkin, ja Jack Dawsonin seuraa tyttö taas karttaa. 

Lagertha f, 30
Kotipaikka ja -aika: 700-luvun Norja
Lähdemateriaali: Vikings (televisiosarja)
Kirjoittaja: Miia P.
Pelaaja: Jutta K. 

Toisin kuin miehensä Ragnar, Lagertha on ryhtynyt uudessa ajassa päättäväisiin toimiin. Hän on aktiivinen menneisten oikeuksien puolestapuhuja, vaikka onkin selvää, että hän sanan säilän sijasta käyttäisi mieluummin, no, säilää. Toisin kuin monet menneestä tulleet, Lagertha pitää sukupuolten tasa-arvoa itsestäänselvyytenä. Muuten hänellä ja Ragnarilla tuntuukin sitten olevan hieman ongelmallisia näkemyksiä ihmisten välisestä tasavertaisuudesta. Lagertha suhtautuu viikinkien uskomuksiin suurella vakavuudella, ja uskoo aikahyppyjen aiheutuneen vimmastuneen jumalan kostosta. Viime aikoina Lagerthan ja muskettisoturi Aramiksen välillä on vaikuttanut olevan flirttiä puolin jos toisin, ja viikinkien avioliiton tilasta on kuultu arveluja – turvallisen välimatkan päästä kummankin osapuolen korvista, tietenkin. 

Laia Serra f, 17
Kotipaikka ja -aika: Rooman valtakunta, antiikin aika
Lähdemateriaali: An Ember in the Ashes (kirjasarja)
Kirjoittaja: Anni A-V.
Pelaaja: Heta H.

Laia siirtyi nykyaikaan 7 vuotta sitten koko perheensä kanssa, ja on sopeutunut hyvin. Kolme kuukautta sitten tyttö joutui kuitenkin käymään läpi tragedian, kun hänen isoveljensä pidätettiin perusteetta ja vanhemmat joutuivat virkavallan ampumiksi pidätyksen yhteydessä. Laia itse on yrittänyt päättää, haluaako hän ryhtyä äänekkääksi aktivistiksi ja vaatia oikeutta perheelleen, media kun ei uutisoinut asiasta lähes ollenkaan. Laia on hyväsydäminen ja rohkea nuori nainen, mutta ymmärrettävästi orvoksi jääminen on muuttanut aiemmin aurinkoista tyttöä enemmän melankoliseksi. Onneksi Laialla on kuitenkin hyviä ystäviä nykyajassa; hän viettää usein aikaa Wartin kanssa, ja lisäksi tuntuu kulkevan Alexander Hamilton kannoilla silmät arvostuksesta kiiluen. Myös Kaz Brekkerin seurassa tyttö on viime aikoina nähty, mutta kukaan ei oikein usko että näissä tapaamisissa olisi uudesta ystävyydestä kyse….

Lara Jean Song Covey f, 16
Kotipaikka ja -aika: Etelä-Korea, 1447
Lähdemateriaali: To All The Boys I’ve Loved Before (kirjasarja)
Kirjoittaja: Anni A-V.
Pelaaja: Helmi H.

Lara Jean on siirtynyt nykyaikaan jo kymmenen vuotta sitten, joten ymmärrettävästi monet unohtavat että tyttö edes on menneinen. Tai unohtaisivat, ellei tyttö asuisi tällä hetkellä vastaanottokeskuksessa sen takia että hänen adoptiovanhempansa menehtyivät kolarissa vuosi sitten. Lara Jean suree vanhempiensa menettämistä, mutta pyrkii kuitenkin olemaan yhtä iloinen ja positiivinen kuin aina ennenkin. Tytöstä onkin helppo pitää; hän on ehkä vähän ujo, mutta kuitenkin henkilö kenen kanssa on helppo tulla toimeen ja ystävystyä. Erityisen läheinen Lara Jean on Toorun ja Anyan kanssa, ja heidän yhteiset hetkensä tuntuvatkin olevan täynnä pelkkää hymyilyä ja hauskanpitoa. Pari kuukautta sitten Lara Jeanista ja Yukista tuli myös pari, mikä on ollut yllätys monelle vastaanottokeskuksen asukkaalle; nämä kaksi kun ovat niin erilaisia.

Rose Buck f, 32
Kotipaikka ja -aika: Englanti, 1903
Lähdemateriaali: Kahden kerroksen väkeä (1971-1975)
Kirjoittaja: Matilda M.
Pelaaja: Christina E.

Toimeliaisuuden perikuvaa edustava Rose työskenteli omassa ajassaan sisäkkönä lontoolaisessa hienostokodissa, eikä hän ole antanut tason laskea piiruakaan hoitaessaan nyt vastaavaa tehtävää vastaanottokeskuksella. Rosen tiedetään kehittäneen käytännöllisiä ratkaisuja keskuksen varsinaisen johdon jäätyä neuvottomiksi, ja hän vahtii haukan katsein nuorempaa työpariaan Sarahia. Sisäkön terävä kieli sivaltaa usein niitä, jotka eivät hänen mielestään käyttäydy kunnollisesti, mutta on hänet nähty myös hyvin pehmeänä ja ymmärtäväisenä vaikkapa Woodyn saadessa outoja kohtauksiaan. 

Rose Dawson Calvert f, 32
Kotipaikka ja -aika: Yhdysvallat, 1923
Lähdemateriaali: Titanic (elokuva, 1997)
Kirjoittaja: Annu H.
Pelaaja: Ulla K.

Rosesta ei moni arvaisi tämän olevan kotoisin 20-luvulta, niin hyvin tämä on sopeutunut nykyajan tasa-arvoisempaan maailmaan. Rempseä ja topakka Rose ei pelkää puolustaa omia ja muiden naisten oikeuksia, mutta osaa olla myös neuvokas ja auttavainen ystävä. Rose työskenteleekin vastaanottokeskuksessa etenkin nuorten parissa vetämällä nuorisokerhoa, jossa opetellaan nykyajan taitoja ja arvoja, mutta myös keskustellaan kaikkien omista menneisyyksistä. Nainen kohtelee kaikkia yleensä reilusti ja tasapuolisesti, mutta viimeaikoina taiteilijapojat Jack ja Justin ovat saaneet Rosen hermot kireälle ja naisen sättimään nuoria miehiä milloin mistäkin. Rose myös kimpaantuu aina, jos joku kysyy hänen ja Jackin jakamasta sukunimestä ja tämä on ainoa yhteys, jossa Rose korostaa olevansa hyvästä perheestä, jossa ei työttömiä taiteilijoita ole. Rose on läheinen toisten keskuksessa työskentelevien kanssa, mutta etenkin Catherinen kanssa nainen on selkeästi antanut itsensä avautua kipeästä menneisyydestään, joskus jopa ilman rohkaisevaa lasillista.

Sarah Moffat f, 22
Kotipaikka ja -aika: Englanti, 1911
Lähdemateriaali: Kahden kerroksen väkeä (1971-1975)
Kirjoittaja: Matilda M.
Pelaaja: Annika L.

Siinä missä Rosen työskentelyä ajaa palava ammattiylpeys, Sarah päätyi keskukselle vaihtamaan lakanoita ja pyyhkimään pölyjä, koska hänet poimittiin kadulta melko lailla kurjista olosuhteista ja pakotettiin kunniallisiin töihin. Rose saa vähintään kerran päivässä työparinsa kiinni mukaville nuorille miehille lörpöttelystä kesken töiden, mutta mikään ei saa Sarahia luopumaan huolettomasta elämänasenteestaan. Sarahin kertomukset elämästään ennen nykyaikaan siirtymistä ovat usein hiukan liian lennokkaita uskottaviksi, mutta selvästi hänellä on yhteistä menneisyyttä Jack Dawsonin ja Inej Ghafan kanssa sadan vuoden takaisesta Amsterdamista, mahdollisesti sieltä hämärämmältä puolelta. 

Tooru Honda f, 17
Kotipaikka ja -aika: Japani 1917
Lähdemateriaali: Fruits Basket manga (+ animet)
Kirjoittaja: Venla W.
Pelaaja: Aurora H.

Tooru on kiltti ja herttainen, utelias tyttö, joka rakastaa kaikkea söpöä. Yleensä Tooru on aina hymyilemässä ja auttamassa muita, mutta nyt äidin kuoleman vuosipäivä on vetänyt tytön hieman surkeaksi. Onneksi Toorulla on useampikin kuuntelija, sillä nykyajassa hän on ystävystynyt Anyan ja Lara Jeanin kanssa. Kaikkein mieluiten Tooru puhuisi Kyolle, joka on kuitenkin viime aikoina vaikuttanut jostain syystä hiukan etäiseltä, mikä huolestuttaa Toorua kovasti.

Violet Evergarden f, 33
Kotipaikka ja -aika: Englanti 1947
Lähdemateriaali: Violet Evergarden -anime (Netflix)
Kirjoittaja: Venla W.
Pelaaja: Selene A.

Violet on muiden silmissä pidättyväinen, lempeä, ja sosiaalisesti ehkä hiukan kömpelö. Violet tuntuu haluavan kaikille hyvää, ja kavahtaa ja välttelee väkivaltaa. Hän on Dwightin potilaana alkanut pikkuhiljaa saada kadonneista lapsuusmuistoistaan väläyksiä, ja haluaa palavasti selvittää koko totuuden sumuisesta menneisyydestään ennen toista maailmansotaa. 

Mieshahmot:

Alexander Hamilton m, 26
Kotipaikka ja -aika: Yhdysvallat, 1781
Lähdemateriaali: Hamilton – An American Musical
Kirjoittaja: Matilda M.
Pelaaja: Saku R.

Alexander siirtyi nykyaikaan keskeltä Amerikan itsenäisyyssodan ratkaisevia hetkiä, eikä kaksi vuotta nyky-yhteiskunnassa näytä viilentäneen vapauden sotilaan paloa paljoakaan. Alexander uskoo moniin asioihin kiihkeästi, muun muassa tasavaltaan ja omaan älyynsä. Hän on kyllä tuottelias ja taitava kynänkäyttäjä – menneisyhteisön keskuudessa tunnetut mediat ovat täpötäynnä Alexanderin poliittisia kirjoituksia, joissa yhtenä toistuvana aihealueena on tehoton järjestelmä menneisten sopeuttamisen takana. Debatointi sujuu parhaimmassa yhteisymmärryksessä Angelica Schuylerin kanssa, ja yltyy suoraksi halveksunnaksi George Warlegganin tullessa vastaan; kolmikon väliset kiemurat ulottuvat Yhdysvaltojen siirtomaa-ajoille asti.

Andrew “Woody” Davis m, 39
Kotipaikka ja -aika: Yhdysvallat, 1951
Lähdemateriaali: Toy Story -elokuvat
Kirjoittaja: Matilda M.
Pelaaja: Kuu S.

Kaikki kutsuvat Woodya Woodyksi ja tietävät, että hän on läpeensä kunnollinen tyyppi – hänen mennessään väliin riitatilanteisiin on helppo uskoa, että hän palveli menestyksekkäästi toisen maailmansodan rintamalla. Usein mies tuntuu kuitenkin olevan jotenkin hukassa ja siinä on jotain perin outoa, että aina, kun jossain lähistöllä joku menneinen tipahtaa nykyaikaan, Woodylta häviää kaikki käsitys ajasta ja paikasta ja hän huutaa “Pitää löytää Bo!” mikä ei kohtausten mentyä ohi merkitse miehelle itselleenkään mitään. Woody viihtyy parhaiten “veteraanikerhossa” rintamakaverinsa Carl Hanrattyn ja muiden entisten sotaratsujen kanssa. Suunnilleen kaikki keskuksella tietävät Woodyn katselevan kovasti Rose Buckin suuntaan, mutta miestä ei ole koskaan saatu rohkaistua tekemään aloitetta tarmokkaan sisäkön suuntaan.

Aramis m, 22
Kotipaikka ja -aika: 1600-luvun Ranska 
Lähdemateriaali: Kolme muskettisoturia (Alexandre Dumas)
Kirjoittaja: Miia P.
Pelaaja: Nelli H.

Ulkonäöstään tarkasti huolehtivaa ja kauniiden naisten perään jatkuvasti vilkuilevaa nuorta aatelismiestä ei heti ensimmäisenä uskoisi katoliseksi papiksi. Papin ura lieneekin ollut jonkin aikaa tauolla, sillä ennen aikahyppyä Aramis kuului muskettisotureihin. Miekkailutaitojen osoittauduttua nykyaikana varsin hyödyttömiksi, Aramis on kallistunut jälleen hengelliseen työhön, ja vetääkin raamattupiiriä vastaanottokeskuksella yhdessä ystävänsä Athelstanin kanssa. Aramiksella ja Lagerthalla on ollut viime aikoina jonkinlaista silmäpeliä, ja monet odottavatkin jännityksellä, milloin Lagerthan voimakeinoja kaihtamaton aviomies saa vihiä asiasta. Onneksi Aramiksen sydänystävät D’Artagnan, Porthos ja Athos tuskin epäröivät hetkeäkään rientää hänen avukseen.   

D’Artagnan m, 19
Kotipaikka ja -aika: 1600-luvun Ranska
Lähdemateriaali: Kolme muskettisoturia (Alexandre Dumas)
Kirjoittaja: Miia P.
Pelaaja: Rimin K.

Nuoren aatelismiehen suurin haave oli päästä osaksi Ranskan kuninkaan valiojoukkoja, muskettisotureita. Aikahypyn jälkeen unelmalta katosi pohja, mutta tarmokas nuorukainen eittämättä onnistuu vielä löytämään uusia tavoitteita, joihin suunnata loputonta energiaansa. D’Artagnanin luonteessa yhdistyvät varsin onnettomalla tavalla äärimmäinen äkkipikaisuus ja suunnaton ylpeys, ja hänen ystävillään onkin täysi työ pitää nuori mies poissa vaikeuksista. Palavat tunteet tuntuvat muutoinkin saavan D’Artagnanin helposti valtaansa: nuorukainen päätyi seurustelemaan Anyan kanssa heti vastaanottokeskukselle saavuttuaan. D’Artagnan, Athos, Porthos ja Aramis ovat täysin erottamaton nelikko, ja D’Artagnan onkin julistanut ilomielin vaikka kuolevansa ystäviensä puolesta. D’Artagnanin dramaattisuudesta huolimatta ystävysten välillä tuntuu tosiaan vallitsevan harvinaislaatuisen voimakas side. 

Arthur Pendragon m, 36
Kotipaikka ja -aika: Englanti, 500-luvulta
Lähdemateriaali: King Arthur: Legend of the Sword (elokuva, 2017)
Kirjoittaja: Annu H.
Pelaaja: Elli O.

Arthur on todellinen pyöreän pöydän ritari, eikä karta taistelua oikeuden puolesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että miehen löytää turhan usein tukkanuottasilta ties kenen kanssa. Miehen oikeudentajua ovat saaneet maistaa niin sivistymättömät viikingit, kuin nykyaikaiset naisten liehittelijätkin. Entisen kuninkaan on ollut vaikea sopeutua nykyaikaan ja etenkin monien kulttuurien ja aikakausien törmäyksiin vastaanottokeskuksessa, ja hän onkin yrittänyt pakottaa muita oman aikansa näkemyksiin (huonolla menestyksellä). Vaikka Arthur ei muista menneisyyttään ennen kuninkaaksi nousua, on hän pikku hiljaa alkanut löytää itsestään nuorekasta ilkikurisuutta ja rennompaa asennetta. Nuori Wart vasallinaan ja Brutus seuraajanaan Arthur silti edelleen puolustaa oikeutta ja kunniaa, mutta näyttää myös sotkeutuneen soppaan jos toiseenkin äkkipikaisen luonteensa vuoksi.

Athelstan m, 25
Kotipaikka ja -aika: 700-luvun Britannia
Lähdemateriaali: Vikings (televisiosarja)
Kirjoittaja: Miia P.
Pelaaja: Nevi H.

Keskiaikaisessa luostarissa kasvanut munkki Athelstan on selvästi elänyt hyvin suojattua elämää. Tästä huolimatta hän on osoittautunut hyvin sopeutuvaiseksi: kohteliaana ja älykkäänä miehenä hän on yksi niistä harvoista menneisistä, jotka ovat onnistuneet saamaan työpaikan. Hampurilaisravintolan työvuorojen välillä Athelstan vetää raamattupiiriä vastaanottokeskuksella yhdessä ystävänsä Aramiksen kanssa. Hän vaikuttaa olevan läheisissä väleissä aikalaistensa Ragnarin ja Lagerthan kanssa, vaikka lempeällä munkilla ei luulisi olevan juurikaan yhteistä karskien viikinkien kanssa. Nykyinen vapaamielinen maailmanmeno saa Athelstanin edelleen hämilleen, viikinkien ronskeista puheista nyt puhumattakaan. 

Athos m, 35
Kotipaikka ja -aika: 1600-luvun Ranska
Lähdemateriaali: Kolme muskettisoturia (Alexandre Dumas)
Kirjoittaja: Miia P.
Pelaaja: Maiju T.

Athos tunnetaan muskettisoturinelikon karismaattisena, vaikkakin vaiteliaana johtohahmona. Kukaan ei tunnu tietävän hänestä paljoakaan. Se lienee kuitenkin selvää, että muskettisoturina oleminen oli Athoksen koko elämän sisältö, ja sen menetys on ollut kova isku. Miehellä tuntuu muutenkin olevan taipumusta synkkämielisyyteen, mitä hän näyttää lääkitsevän varsin runsaalla alkoholinkäytöllä. Aikaansa hän viettää usein muiden entisten sotilaiden kanssa “veteraanikerhossa”. Käytökseltään Athos on itse ritarillisuuden perikuva, vaikka katsookin ystäviensä toilailuja hieman läpi sormien. Erityisesti D’Artagnania kohtaan hän hyvin suojelevainen. Miehen kaikesta tyyneydestä huolimatta muutama on pannut merkille Athoksen aina silminnähden kalpenevan tämän joutuessa samaan tilaan Vlad “Seivästäjä” Draculan kanssa. 

Barney Stinson m, 23
Kotipaikka ja -aika: Tuntematon
Lähdemateriaali: How I Met Your Mother
Kirjoittaja: Annu H.
Pelaaja: Depisu K.-A.

Barney Stinson jakaa mielipiteitä kuin ananas pitsassa: osa rakastaa, osa vihaa. Jos Barneyn puheita on uskominen, naiset rakastavat, miehet ovat vain kateellisia. Ollakseen charmikas, seurallinen ja jokseenkin huomionkipeä, monikaan ei tunnu tietävän Barneyn menneisyydestä paljoakaan. Lentäviä tarinoita monen eri vuosikymmenen seikkailuista on tältä menneiseltä kuultu, mutta jotkut epäilevät onko mies oikeasti edes menneinen. Barney tuntuu tekevän bisnestä vähän joka suunnalla, ja Barney rakastaa kertoa muille, miten asiat (etenkin naisten pokaaminen) kuuluu tehdä. Miehen omat naisbisnekset tuntuvat tosin hiljentyneen ja tämän on nähty liehittelevän Anyaa jo useampaan kertaan. Onko mies mennyt rakastumaan varattuun naiseen?

Brian Kinney m, 39
Kotipaikka ja -aika: Nykypäivän Yhdysvallat
Lähdemateriaali: Queer as Folk (US) tv-sarja
Kirjoittaja: Venla W.
Pelaaja: Aiden L.

Brian on kusessa. Tämän piti olla ihan tavallinen bisneskeikka yhteistyössä Fallonin kanssa. Bisnes Fallonin kanssa tarkoitti yleensä kevyttä piikittelyä, drinkkejä ja viimeaikaisten valloitusten vertailua työnteon lomassa, leppoisaa siis. Brian ei osannut odottaa, että harkitsemattomasta yhden yön jutusta, Ayamesta, tulisi hänelle tärkeä bisneskontakti, ja vielä vähemmän törmäävänsä entiseensä Justin Tayloriin viiden vuoden hiljaisuuden jälkeen. 

Carl Hanratty m, 48
Kotipaikka ja -aika: Yhdysvallat, 1956
Lähdemateriaali: Catch Me If You Can / Ota kiinni jos saat (elokuva, 2002)
Kirjoittaja: Annu H.
Pelaaja: Miro A.

Vaikka Carl ei enää virallisesti saakaan toimia viranomaisena, ei entinen työnarkomaani FBI-agentti pääse raidoistaan. Villeimmät huhut väittävät miehen opetelleen aikasiirtymisen itse voidakseen jahdata jotakin pahamaineista rikollista nykyaikaan, mutta mies itse närkästyy moisista joutavista huhuista. “Miksi olisin jäänyt tähän jumalanhylkäämään aikakauteen, jossa oikea työ on korvattu laitteilla ja laitteita korjaavilla laitteilla”, on miehen kuultu tuhisevan useaan otteeseen. Mies vetäytyykin usein muistiinpanojensa ääreen mutisemaan ajatuksiaan puoliääneen. Tällä tuntuukin olevan etsintöjen kohteena moni ihminen, eikä lainkaan vähäisimpänä läheisen ystävänsä Woodyn kuumeisesti kaipaama Bo. Kun Carl ei vietä aikaansa tutkimuksiensa parissa, löytää hänet keskustelemassa syvällisiä Woodyn, Catherinen tai sotaveteraaniporukkansa kanssa.

Dwight Enys m, 36
Kotipaikka ja -aika: Englanti, 1790
Lähdemateriaali: Poldark (televisiosarja)
Kirjoittaja: Matilda M.
Pelaaja: Jussi K.

Entinen tohtori on yksi vastaanottokeskuksen pitkäaikaisimmista menneisistä ja onkin käyttänyt nykyajassa viettämänsä vuodet väsymättömästi sopeutuen. Lääketieteelle elämänsä omistaneelle miehelle oli aluksi raskasta huomata, että 1790-luvun opit eivät riittäneet mitenkään ammatin harjoittamiseen uudella vuosituhannella, mutta Dwight löysi uuden kutsumuksen psykologiasta ja nykyään hänellä on jopa tutkinto vastaanottokeskuksen menneisten henkisestä hyvinvoinnista huolehtimiseen. Dwight on helposti lähestyttävä rauhan ja suvaitsevaisuuden puolestapuhuja, joka nähdään usein hillitsemässä aikalaistoverinsa Alexander Hamiltonin kiihkeimpiä puheita. Hänen tiedetään säilyttävän vielä vanhaa lääkärinlaukkuaan muistona entisajoilta ja Amerikan itsenäisyyssodan rintamalta, jonka melskeistä hän ei tunnu haluavan puhua.

George Warleggan m, 27
Kotipaikka ja -aika: 1780-luvun Yhdysvallat, britti
Lähdemateriaali: Poldark (televisiosarja)
Kirjoittaja: Emmi S.
Pelaaja: Tea P.

George oli omassa ajassaan hillitty ja aina tyylikkäästi puettu uusrikas englantilainen, joka omisti orjaplantaasin Yhdysvalloissa. Hän tunsi seurapiirikäytöksen paremmin kuin omat taskunsa ja osasi halutessaan imarrella melkein kenet tahansa pyörryksiin. Siirtymä löi herra Warleggania kuitenkin kovaa palleaan, kun ajassaan ylellisyyksiin tottuneen miehen oli äkkiä sopeuduttava vastaanottokeskuksen askeettiseen elämään. Sittemmin herra on parhaansa mukaan yrittänyt kiipiä takaisin seurapiireihin, mutta ilkeät kielet laulavat, että hänen henkisen terveytensä laita on vähän kiikun kaakun, ja poika taitaa yksinkertaisesti haaveilla liian kovaa ja aivan liian korkealle. George silminnähden vihaa aikalaistaan Alexander Hamiltonia ja viihtyy erityisen hyvin, myöskin aikalaisensa, Angelica Schuylerin seurassa.

Grigori Rasputin m, 54
Kotipaikka ja -aika: Venäjä, 1917
Lähdemateriaali: Anastasia (animaatio, 1997)
Kirjoittaja: Annu H.
Pelaaja: Miira O.

Monet pelkäävät tai ainakin kunnioittavat tätä salaperäistä uskonmiestä, joka saarnaa niin Jumalasta kuin Saatanastakin. Sosiaalisesti taitava mies sulautuu joukkoon kuin joukkoon, muttei huomiota herättävällä tavalla, vaan ennemmin varjoihin sulautumalla. Tästä huolimatta mies tuntuu pystyvän viemään eteenpäin omia (joskus keskenään ristiriitaisiakin) agendojaan hämmentävän huomaamatta ja moni epäileekin miehen tarkoitusperiä. Onko velhoksikin huhutun miehen tarkoitus edistää menneisten asioita, vai ajaa vain omaa etuaan? Rasputin tulee toimeen etenkin Vlad “Seivästäjän” kanssa, mutta viihtyy myös yksin, onhan miehen kerrottu osaavan puhua jopa lepakoille.

Jack Dawson m, 26
Kotipaikka ja -aika: Yhdysvallat, 1912
Lähdemateriaali: Titanic (elokuva, 1997)
Kirjoittaja: Annu H.
Pelaaja: Suvi C.

Nuori, komea ja villi taiteilijanplanttu on yksi vastaanottokeskuksen ilopillereistä. Jackin ympärillä on mahdoton murjottaa tai olla pahalla tuulella – tällöin mies heittää hersyvää mutta lakonista huumoria, piirtää pilakuvia tai pistää pystyyn villit tanssit. Mitä vain, jotta ympärillä olevilla ihmisillä olisi hyvä mieli. Jack on aito ja ystävällinen kaikille, muttei voi sietää ylenkatsomista tai “parempia ihmisiä”. Nämä saavat Jackin tuhahtelemaan ja synkäksi, mutta toistaiseksi ollaan säästytty suuremmilta tunteenpurkauksilta. Mies on läheinen toisen taitelijasielun, Justinin kanssa, mutta menneisyyttä miehellä on selkeästi myös Sarahin ja Inejin kanssa. Inej tuntuu välttelevän Jackia, mikä taas tuntuisi hämmentävän miestä, mutta Jackin selkeästi vältellessä Inejin seuralaista Kazia, ei asiaa ole ainakaan julkisesti selvitelty. Sarahia kohtaan Jack on hyvin suojelevainen – onko kyseessä orastava romanssi vai ennemmin sisaruksellinen suhde?

Jamie Fraser m, 25
Kotipaikka ja -aika: Skotlannin ylämaat, 1746
Lähdemateriaali: Outlander (televisiosarja, sekä Diana Gabaldonin romaanit)
Kirjoittaja: Emmi S.
Pelaaja: Johanna V.

Jamie on älykäs ja kunniantuntoinen, mutta hurjan jääräpäinen Skotlannin ylämaalainen, joka tekisi mitä tahansa perheensä, sukunsa tai klaaninsa vuoksi. Ja paljon hän on joutunut kärsimäänkin: siitä todistavat jo lukuiset arvet miehen selässä. Omassa ajassaan 1700-luvun puolivälissä Jamie oli keskiössä Kaarle Stuartin kannattajana jakobiittikapinassa, joka päättyi Cullodenin taistelukentälle. Hän ilmaantui menneisenä vastaanottokeskukseen vasta hetki sitten, puhisten taistelutahtoa, sekä menetettyä rakkautta. Lienee siinä sulattelemista, oli sitten tottunut elämään lainsuojattomana tai ei.

Justin Taylor m, 27
Kotipaikka ja -aika: Nykypäivän Yhdysvallat
Lähdemateriaali: Queer as Folk (US) tv-sarja
Kirjoittaja: Venla W.
Pelaaja: Jan O.

Justin on aurinkoinen nuori taiteilija, jolla on taipumusta dramaattisuuteen ja idealismiin. Justin lähti alun perin New Yorkista Britanniaan maisemanvaihdoksen ja uuden inspiraation löytämisen toivossa. Hän päätyi kuitenkin jäämään ja vetämään taideterapiaa vakituisesti, sillä löysi yllättäen Jack Dawsonista ystävän, ja menneisistä monella tavalla hengenheimolaisia. Siitäkään viimeaikaisesta kehityksestä ei tietysti ole haittaa, että Brian Kinney, se kuuluisa vanha suola ilmaantui maisemiin. Ehkä aika on vihdoin kypsä sen korjaamiseen, mikä heidän välillään viisi vuotta sitten särkyi?

Kaz Brekker m, 18
Kotipaikka ja -aika: Amsterdam, 1913
Lähdemateriaali: Six of Crows (kirjasarja)
Kirjoittaja: Anni A-V.
Pelaaja: Eeri S.

Kaz Brekker on nuoresta iästään huolimatta onnistunut jättämään pysyvän vaikutuksen kaikkiin jotka ovat tavanneet, eikä vaikutelma yleensä ole ollut positiivinen. Kaz on kylmä, häikäilemetön ja monien mielestä täysin tunteeton nuori mies, josta teoista niin menneisyydessä kuin nykyajassakin lentää monenmoista tarinaa; hän on kuulemma aikoinaan ollut jengiläinen, murhannut ihmisiä ja tekee mitä tahansa jos hinnasta sovitaan… Ainoa henkilö, joka on päässyt näkemään Kazin pehmeämmän puolen on Inej, ja kaksikko onkin tuntenut jo omassa ajassaan. Tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet nuoren miehen vaikuttaneen kiireiseltä viime aikoina, ja Kazin on nähty keskustelevan yksityisesti esimerkiksi Laian ja Kyon kanssa. Onko poika päättänyt vihdoinkin hankkia ystäviä vai suunnitteleeko hän aivan jotain muuta…?

Kyo Sooma m, 17
Kotipaikka ja -aika: Japani 1917
Lähdemateriaali: Fruits Basket manga (+ animet)
Kirjoittaja: Venla W.
Pelaaja: Salla R.

Kyo Sooma on kovanaama, joka on taipuvainen tappelemiseen, ja jolla saattaa naksahtaa pienestäkin – varsinkin jos ärsyttäjä on Yuki. Menneisyydessä Sooman klaani piti huolen, että Kyo oli ”kakkosluokan kansalainen”, uudessa ajassa siitä tuntuu huolehtivan koko nykyisten populaatio. Kyo alkaa olla kypsä ottamaan oikeuden omiin käsiinsä. Hänet on nähty keskustelemassa Kazin kanssa, ja muutenkin itselleen epätyypillisessä seurassa. Toorua Kyo ei aio touhuihinsa sotkea, sillä tyttö ansaitsee vain parasta.

Lucius Vorenus m, 35
Kotipaikka ja -aika: Rooman valtakunta antiikissa, 44 eaa
Lähdemateriaali: HBO Rooma (televisiosarja)
Kirjoittaja: Emmi S.
Pelaaja: Teemu S.

Entisenä roomalaisena sotilaana ja senaattorina Vorenus oli tunnettu hyvin vakavamielisenä, jäyhänä ja korrektina aikansa miehenä. Kuten monet roomalaiset sotilaat, hän otti työnsä ja sen tuoman aseman hyvin vakavasti ja toimi tasavallan puolesta viimeiseen asti, välin jopa vastoin omaa näkemystään, kuten käskettiin. Vorenuksen siirtymä nykyaikaan ei ole kuitenkaan ollut helppo, ja jo omassa ajassaan tämä välin vahvastikin pessimismiin sekä synkkämielisyyteen vaipunut mies on tuntunut kääntyneen viime aikoina vielä tavallistakin enemmän sisäänpäin, huolimatta hänen uskollisen ystävänsä ja entisen sotilastoverinsa Titus Pullon hänelle antamasta tuesta.


Marcus Brutus m, 41
Kotipaikka ja -aika: Rooman valtakunta antiikissa, 44 eaa
Lähdemateriaali: HBO Rooma (televisiosarja)
Kirjoittaja: Emmi S.
Pelaaja: Henriikka P.

On julkinen salaisuus, ettei Brutus päätä itse mistään tekemisistään. Tämä entinen roomalainen senaattori kulkee häntä kirkkaampien tähtien vanavedessä, ja ennen kaikkea tottelee äitinsä Servilia Caepioniksen jokaista käskyä. Vaikka antiikissa kukaan ei tohtinut pilkata häntä tästä syystä mammanpojaksi tai nyhveröksi, nykyajassa Brutuksella ei ole enää legioonia tai vahvoja liittolaisia suojanaan. Erityisesti Dracula ja Rasputin tuntuvat ottaneen hänet hampaisiinsa, mikä on kummallista, sillä vielä hetki sitten Servilia vietti kaksikon kanssa paljon aikaa. Brutus tuntuu kuitenkin löytäneen lohtua, tai pikemminkin suoranaisen palvonnan kohteen Arthur Pendragonista. Mitähän äiti mahtaa tästä sanoa?

Porthos m, 28
Kotipaikka ja -aika: 1600-luvun Ranska
Lähdemateriaali: Kolme muskettisoturia (Alexandre Dumas)
Kirjoittaja: Miia P.
Pelaaja: Konsta T.

Arvonsa tunteva aatelismies palveli myös kuninkaan muskettisotureissa, mutta nyt sotilasuran käytyä mahdottomaksi, Porthos on siirtänyt katseensa politiikkaan. Hän toimii aktiivisesti menneisten etuja rauhanomaisesti ajavassa liikkeessä. Varsinaista politikointia enemmän Porthosta näyttävät kuitenkin kiinnostavan poliittiset edustustapahtumat, varsinkin jos niihin liittyy viininmaistelua ja laadukasta piippukessua. Mies tavataan usein myös lähipubista ystävänsä Barneyn seurassa, railakkaan naurun raikuessa. Ylellisyyteen tottuneelle, näyttäviä asukokonaisuuksia rakastavalle nautiskelijalle pudotus elämään vastaanottokeskuksessa valtion avustuksien varaan on tainnut tehdä tiukkaa. Harva kuitenkaan viitsii vinoilla miehen huomattavalle turhamaisuudelle, sillä hassuttelija saa hetkessä niskaansa D’Artagnanin, Aramiksen ja Athoksen viiltävän vastaiskun. 

Ragnar Lothbrok m, 30
Kotipaikka ja -aika: 700-luvun Norja
Lähdemateriaali: Vikings (televisiosarja)
Kirjoittaja: Miia P.
Pelaaja: Mikko T.

Ragnar, Lagertha ja Rollo joutuivat temmatuksi nykyaikaan suoraan Britannian rannikolle suunnanneelta ryöstöretkeltä. Kovaa ja armotonta elämää viettäneelle viikinkisoturille mukautuminen nykyaikaiseen yhteiskuntaan on ollut kivikkoista. Ragnar viettääkin aikaansa lähinnä lorvien vastaanottokeskuksella vaimonsa Lagerthan kanssa. Työttömyydestä huolimatta pariskunnalla tuntuu olevan varaa järjestää riehakkaita juhlia, joista ei ruokaa tai olutta puutu. Ragnar on päällisin puolin leppoisa ja huumorintajuinen, mutta hänen arvaamaton ja huolettoman väkivaltainen käytöksensä saa useimmat miehen seurassa varuilleen. Sitä suuremmalla syyllä onkin ihmetelty, miksi aralta vaikuttava munkki Athelstan viettää niin tiiviisti aikaa viikinkipariskunnan kanssa.  

Shota Aizawa m, 31
Kotipaikka ja -aika: Nykyaika, Iso-Britannia
Lähdemateriaali: My Hero Academia
Kirjoittaja: Anni A-V.
Pelaaja: Heiska R.

Shota opettaa vastaanottokeskuksen nuorille terveystietoa, mitä kukaan ei varmasti uskoisi päällepäin. Tummat silmänaluset ovat pysyvä piirre miehen kasvoilla, samoin kuin juro ilme. Todellisuudessa mies on kuitenkin hyvä opettaja joka todella välittää oppilaistaan, vaikkakaan ei epäröi torua tai rangaista näitä typerästä käytöksestä. Myös vastaanottokeskuksen aikuisten kanssa Aizawa tulee hyvin toimeen, ja normaalisti helposti ärsyyntyvä Shota näyttää viettävän erityisen paljon aikaa hiljaisen Violetin kanssa.

Titus Pullo m, 37
Kotipaikka ja -aika: Rooman valtakunta antiikissa, 44 eaa
Lähdemateriaali: HBO Rooma (televisiosarja)
Kirjoittaja: Emmi S.
Pelaaja: Krista H.

Pullo on hyvän ystävänsä ja entisen sotilastoverinsa Vorenuksen täydellinen vastakohta: hän on ronski ja huumorintajuinen, sekä erittäin itsevarma mitä tulee hänen fyysiseen kyvykkyyteensä sekä taisteluissa että naisten kanssa. Vastakohdat nähtävästi kiinnostavat miestä myös tällä naisrintamalla, sillä Pullon on viime aikoina nähty viihtyvän hämmentävän hyvin Fallon Carringtonin kanssa. Onko Fallon tapansa mukaan pyörittänyt miehen pikkusormensa ympärille, vai mikä tässä on takana?

Vlad III “Seivästäjä” Dracula m, 45
Kotipaikka ja -aika: Valakia, 1400
Lähdemateriaali: Bram Stokerin Dracula (kirja, sekä erityisesti Francis Ford Coppolan elokuva vuodelta 1992 + historialliset lähteet)
Kirjoittaja: Emmi S.
Pelaaja: Tricen T.

Vlad on hyvin pukeutuva, hätkähdyttävän komea ja luonteeltaan ylväs herrasmies. Hänestä liikkuu kuitenkin monenlaisia huhuja, jotka liittyvät usein tavalla tai toisella erityisiin mieltymyksiin, mitä ne milloinkin ovatkaan. Mies ei itse tunnu olevan huhuista pahoillaan, vaan pikemminkin nauttii niiden hänelle antamasta erikoislaatuisesta asemasta varjoissa. Vlad oli omassa ajassaan ruhtinas, ja ilmeisen pelätty sellainen. Jotkut sanovat, että hänestä suorastaan huokuu selittämätön pimeä, pelottava hulluus, mutta on hän selvästi löytänyt ainakin yhden ystävän Grigori Rasputinista. He kutsuvat toisiaan suorastaan sielunveljiksi. Vlad halveksuu avoimesti musketöörejä vedoten johonkin vanhaan kaunaan.

Wart “Poika” m, 16
Kotipaikka ja -aika: Englanti, keskiajalta
Lähdemateriaali: Miekka kivessä (animaatio, 1963)
Kirjoittaja: Annu H.
Pelaaja: Samuel J.

Utelias, mutta kömpelö poika oli ainakin aluksi kovin yksinäinen ja ujo, mutta on ystävänsä Laian kanssa muuttunut yhä rohkeammaksi ja itsevarmemmaksi, joskus jopa rämäpäiseksi. Orpona palvelijapoikana kasvanut poika ei ole oikein sopeutunut nykyajan nuorten vapauteen, vaan onkin päätynyt toimimaan palvelijan tapaisena Brutukselle. Laia ei vaikuta asiasta kovin iloiselta, ja yrittääkin säännöllisesti saada Wartia mukaansa pitämään hauskaa ja tulemaan mukaan nuorten juttuihin. Wart onkin innostunut nuortenkerhosta ja opettelee mielellään kaikenlaisia taitoja ja kuulee tarinoita muiden menneisyyksistä. Huomaavainen ja reilu poika on aina haaveillut ritariudesta ja on päässyt vasalliksi Arthurille. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että Wart löytää itsensä usein tappelun keskeltä. Ehkä heiveröisen pojan kannattaisi vaihtaa seuraa tai opetella puolustamaan itseään?

Yuki Sooma m, 17
Kotipaikka ja -aika: Japani 1917
Lähdemateriaali: Fruits Basket manga (+animet)
Kirjoittaja: Venla W.
Pelaaja: Sara L.

Yuki on varautunut, yleisesti ottaen kohtelias nuorukainen, joka eli omassa ajassaan Sooman vaikutusvaltaisen klaanin kasvattina. Suvulla riitti statusta ja omaisuutta, mutta tunnepuoli ei ollut terveimmästä päästä. Nykyajassa Yuki on pyrkinyt aloittamaan mahdollisimman puhtaalta pöydältä, ja onkin omaksi yllätyksekseen muiden nuorten – ja jopa aikuisten – keskuudessa aika suosittu. Yukin uutta elämää hiukan vaikeuttavat rasittavan isoveljen äkillinen halu lähentyä, kuin myös hänen riidanhaluinen serkkunsa Kyo. Mikseivät kaikki voisi vain elää rauhassa sotkematta Yukin elämää? Lara Jeanin kanssa ollessaan Yuki voi sentään olla ajattelematta menneisyyden synkkyyksiä. 

NPC-hahmot

NPC-hahmot ovat kevythahmoja, jotka eivät ole haettavissa avoimessa ilmoittautumisessa. Yleisesti ottaen ne ovat joko pelin tekijätiimin hyvin kevyitä hahmoja, joiden avulla voidaan häärätä taustalla herättämättä huomiota pelin miljöössä, tai lyhytaikaisia vierailijoita, jotka tuovat pelaajahahmoille peliä. NPC-lista täydentyy vielä ennen peliä eikä kaikkia vierailijoita paljasteta etukäteen. 😉

Porter f, 29
Kotipaikka ja -aika: Nykyajan Skotlanti
Lähdemateriaali: Shakespearen Macbeth-näytelmä(hädin tuskin)
Pelaaja: Matilda M.

Kukaan ei ikinä muista tämän jonkinsortin virkailijan (vai kenties harjoittelijan?) etunimeä sen kummemmin kuin hänen olemassaolonsa tarkoitustakaan. On itse asiassa vaikeaa muistaa, että Porter ylipäätään on olemassa. 

Servilia Caepionis f, 60
Kotipaikka ja -aika: Rooman valtakunta antiikissa, 44 eaa
Lähdemateriaali: HBO Rooma (televisiosarja)
Pelaaja: Emmi S.

Servilia on näyttävä ja arvokas, sekä hyvin määrätietoinen nainen. Vaikka hän esiintyy yleensä miellyttävänä, monille on käynyt selväksi, että ulkokuoren alla vaanii vähintäänkin selkääpuukottava kissapeto. Servilia on Brutuksen äiti, ja kaikki tietävät, ettei Brutus tee mitään ilman äitinsä hyväksyntää. Serviliaa ei ole kuitenkaan näkynyt vastaanottokeskuksella muutamaan päivään. Oltaisiinkohan hänestä sittenkin päästy lopullisesti?

Sophie Hatter f, 20
Kotipaikka ja -aika: Nykyajan Iso-Britannia
Lähdemateriaali: Liikkuva Linna (Studio Ghibli)
Pelaaja: Anni A-V.

Sophie kutsuttiin vastaanottokeskukselle siivoamaan viikonlopun ajaksi, kun inhimillisen erehdyksen takia molemmille vakituisille siivoojille annettiin samalle päivälle vapaata. Tyttö ei siis ole tuttu näky vastaanottokeskuksella, mutta on ehtinyt jutustelemaan asukkaiden kanssa töidensä lomassa ja kertonut työskentelevänsä osa-aikaisena siivoojana rahoittaakseen opiskelujaan muotisuunnittelun parissa. Monet ovat saaneet tämän lyhyen ajan sisällä mielikuvan siitä, että nuoren naisen harrastukset ja mieltymykset vastaavat stereotyyppistä 80-vuotiasta rouvaa, niin ahkerasti tämä hehkuttaa virkkauksen ja posliininmaalauksen iloja. Siivoamisestakin Sophie tuntuu vilpittömästi nauttivan.

Ayame Sooma, m, 27
Kotipaikka ja -aika: Japani 1917
Lähdemateriaali: Fruits Basket (Manga & Animet)
Pelaaja: Venla W.

Ayamea voisi luonnehtia ihmispyörremyrskyksi, jolla on paha tapa sekoittaa yhtä lailla ihmisten asioita kuin toisinaan näiden päitäkin. Yuki on jatkuvasti nolon veljensä kanssa hätää kärsimässä, eikä Briankaan ole päässyt helpolla. Ayame on parantumaton turhanpäiväisyyksien hölpöttäjä, mutta on hänellä myös syvällinen puolensa. Helpoimmalla Ayamen kanssa pääsevät ihmiset, joilla on vahva auktoriteetti. Ayame rakastaa kauniita kankaita ja muotia, sillä oli omassa ajassaan vaatesuunnittelija ja ompelija. Ayame ihastuu myös ihmisiin sukupuolesta riippumatta ja rakastaa kaikkea melodramaattista.

Rollo, m, 35
Kotipaikka ja -aika: 700-luvun Norja
Lähdemateriaali: Vikings (tv-sarja)
Pelaaja: Sonya C. (Jade)

Ragnarin isoveljellä riittää brutaalia voimaa ja aggressiota, mutta älykkyyden suhteen pikkuveli vie keveästi voiton. Rollo viihtyy juhlissa ja naisiakin tuntuu riittävän – lieneekö vetovoiman taustalla sitten henkevät keskustelut vai puunrungon paksuiset käsivarret. Rollo on kiinnostunut menneisten oikeuksien ajamisesta, vaikka hänen lähestymistapansa vaikuttaakin enemmän rähinöinniltä kuin politiikalta. 

Tyrion Lannister, m
Kotipaikka ja -aika: nykyinen, Iso-Britannia
Lähdemateriaali: Tulen ja jään laulu -kirjasarja
Pelaaja: Annu H.

Lannisterien mahtisuku omistaa suurimman osan Iso-Britannian menneisvastaanottokeskuksista. Bisnesimperiumia johtaa Tywin Lannister, ja hänen poikansa Tyrion on vastuussa alueesta, johon Pemberleynkin vastaanottokeskus kuuluu. Tyrion vierailee keskuksella säännöllisesti ”tarkastuskierroksilla”, jotka tuntuvat koostuvan lähinnä taskumatista siemailusta ja räikeiden epäkohtien huomiotta jättämisestä.